VESTI

POSLOVNA LIGA 6+1 = FUDBAL ZA SVE

June 11, 2019

U okviru pionirskog projekta čiji je nosilac Klub malog fudbala "Mungosi" i dugogodišnji prijatelji iz POSLOVNE LIGE 6+1 obradovali su veliki broj dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, organizovanjem velikog projekta, čije je finale bilo u nedelju na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji

Na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji danas su odigrane finalne utakmice "Poslovne lige 6+1=FUDBAL ZA SVE".
Pod sloganom "Fudbal za sve", u organizaciji KMF Mungosi i dragih prijatelja iz Poslovne lige 6+1,  odigrana je liga u kojoj je učestvovalo šest specijalnih škola, preko 60 sportista sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Na finalnom danu lige, odigrane su utakmice gde su sve ekipe dobile zlatne medalje i pehare, koje su im uručili Biljana Barošević, v.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom i predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević. Stručnu podršku dao je veliki prijatelj i navijač naših sportista, voditelj  Dejan Pantelić sa Prve TV.
Projekat "FUDBAL ZA SVE" je jedan od pionira u organizaciji ovakvih aktivnosti u Srbiji.  Veliku podršku za realizaciju ovog projekta dalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,  koje svakodnevno radi na poboljšanju života osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji i njihovoj inkluziji. Upravo ovakvi projekti su pokazatelj da "možemo biti jednaki" i da "razlike ne postoje".  Uz gromoglasan aplauz i podršku sa tribina velikog broja predstavnika mnogih firmi iz Srbije, u nedelju je na Adi Ciganliji bilo puno radosti i sreće za one kojima je to najpotrebnije.