VESTI

UBEDLJIVA POBEDA MUNGOSA

November 05, 2019

Hrabrost i odvažnost na delu!

Na novo uređenom platou, na Trgu Republike, odigran je turnir osam ekipa u malom fudbalu (3 na 3) za 2011. godište. Organizator takmičenja povodom 100 godina od osnivanja Fudbalskog saveza Srbije je bio Grad Beograd i FSS. Turnir se igrao tri dana, od utorka do četvrtka, u mesecu novembru 2019.godine.

Prvog dana turnira KMF “Mungosi” odigrali su izvanredno i bukvalno pregazili sve protivnike. “Stradali” su:

 ☆ Olimpik Beograd   12:5

 ☆ DFK Polet/ Dorćol 14:2

 ☆ Crvena Zvezda -2.   4:1

U četvrtak se odigrao i završni deo. Iz naše grupe plasirao se Olimpik, a iz 2. grupe FK Gol i DFK Dušanovc. Obzirom da se DFK Dušanovac nije pojavio, odigran je takozvani "triangl". KMF “Mungosi” su  igrali sa FK Gol i pobedili sa 7:1 i dali do znanja da su spremni za osvajanje turnira! Kako je Olimpik, takođe pobedio istog protivnika sa 6:2, odluka o pobedniku pala je u poslednjoj utakmici na turniru. Treneri Olimpika, znajući da ne mogu  igrački da pariraju Mungosima, odlučili su da “ubiju igru”, igrajući totalnu destrukciju u kombinaciji igranja  "na palac"! I da sve bude naopako, takva igra im je donela neočekivanu prednost od 3:0, i to samo 7 min pre kraja utakmice!  Ali Mungosi su zaigrali jače i bolje nego ikad! Berić daje gol za 1:3, Fabri smanjuje na 2:3, Berić izjednačuje na 3:3,  a 90 sekundi pre kraja Fabri daje pobedonosni gol!

Pobeda fudbala, pobeda Mungosa!!!

Na licima Mungosa čita se umor i sreća u isto vreme! Za šampione Trga Republike igrali su: Berić Veljko, Mirković Vukašin - Fabri, Ilić Nikola, Stojanović Andrej i Tanasić Lav! I kao što i dolikuje pravim šampionima, titula je proslavljena u obližnjem restoranu.

BRAVO MUNGOSI!