VestiOdržan finalni dan projekta “Šampioni”

07/01/2022

Parola “SVI SMO POBEDNICI” opravdala svoje značenje!

 

Finalni dan projekta “Šampioni” održan je 5. juna 2021.godine na otvorenim fudbalskim terenima Fudbalskog saveza Beograda. U odličnoj i veseloj atmosferi, na četiri fudbalska terena, istovremeno su se igrale utakmice, sa učešćem 150 dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz Beograda, Zrenjanina, Subotice, Niša i Kragujevca. Na sve strane čuo se zvuk pištaljke i uzvici radosti dece, što je posebno dalo čar ovom događaju.

Projekat “Šampioni” realizovan je u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije, a pod pokroviteljstvom UEFA.

Svečano otvaranje je započelo uz himnu Srbije nakon čega se svim prisutnim obratio idejni tvorac projekta i predsednik KMF Mungosi, Aca Kovačević. Uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i prijatelja Kluba, prisutnima se obratila ispred Fudbalskog saveza Srbije, Aleksandra Ćupović, koja je izrazila veliko zadovoljstvo i zahvalnost za učešće u ovom projektu. Nakon oficijelnog dela, posebnu čar celom događaju dale su predstavnice Čirliliders saveza Srbije i perkusionisti grupe Lenon. Parola projekta glasila je “SVI SMO POBEDNICI”, a tome u prilog na otvaranju događaja pušteno je 100 šarenih balona koji su simbolizovali drugarstvo i poštovanje različitosti. Nakon odigranih utakmica svim učesnicima dodeljeni su pehari i zlatne medalje!

Ekipe koje su uzele učešće na turniru su sledeće: KMF “Mungosi” sekcija dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju (Mungosi 1 i Mungosi 2), Specijalna osnovna škola “Radivoj Popović” Zemun, Dom osnovne škole “Radivoj Popović” Zemun, Udruženje “Snaga pokreta”, Škola sa domom učenika “Bubanj” Niš, KMF “21.Oktobar” Kragujevac, SK “Vašarište” Kragujevac, SK “Hendi Sport” Zrenjanin, Školski centar sa domom učenika “Dositej Obradović” Subotica.

Posebnu zahvalnost dugujemo volonterima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (Univerzitet u Beogradu), Fakulteta za fizičku kulturu i menadžent u sportu (Univerzitet Singidunum), Fakulteta za sport Beograd (Univerzitet Union) i Visokoke sportske i zdravstvene škole, Beograd.

Veliki doprinos u razvoju sporta dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju kao i projekta “Šampioni” dali su prijatelji Kluba i sledeće kompanije: JP Ada Ciganlija, Fudbalski savez Beograda, Mogal doo, Kompanija Knjaz Miloš, Atlantik Štark, Bojan Kuzmanić, Dragan Đorđević – BIGRAF PLUS, SC “CORN” Product, Branko Erić – MEDISPORT, Pekara “Gardoš”, Foto “Matija”, Salon pehara “Jovanović”, Kompanija NOVOSTI, Televizija NOVA S, Televizija TELEGRAF, Privredno društvo “Poslovna liga 6+1” ad, Rade Marjanović – SPORT VISION, DECATHLON SRBIJA, Igor Janković, Ordinacija CARDIO PLUS, SAVA OSIGURANJE, Igor Dejanović, ENGINE doo, ACG Brand.

DA LI ŽELIŠ DA BUDEŠ ČLAN KMF MUNGOSI?

KMF MUNGOSI

cropped-kmf_mungosi_logo

Kontakt

Adresa: Prvomajska, Zemun
E-mail: kontakt@kmfmungosi.rs

Telefoni:
+381 60 600 04 13
+381 60 666 18 67
+381 64 818 00 43

Sva prava zadržava© copyright KMF Mungosi.