VestiŠAMPIONI 2023 SPREMNI ZA ZAVRŠNI DAN

05/30/2023

U okviru projekta ŠAMPIONI 2023 koji KMF Mungosi realizuje u saradnji sa FSS a pod pokroviteljstvom UEFA, prethodna dva i po meseca na stadionu FK Brodarac kroz druženje i odigravanje svojevrsnih fudbalskih utakmica, okupljalo se dva puta nedeljno u kontinuitetu oko 70 decaka i devojcica sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Pored članova KMF Mungosi, jos 5 institucija učestvovalo je sa svojom decom i to: Specijalna škola “Radivoj Popović” Zemun, Dom “Radivoj Popović” Zemun, Udruženje Snaga Pokreta Beograd, OŠ “Novi Beograd”, Dom za decu sa ostecenjem sluha Beograd.

Sada je, uz poslednjih nekoliko treninga, sve usmereno ka završnoj manifestaciji u subotu 03. juna koja će se održati u Sportskom Centru FSS u Staroj Pazovi sa početkom u 10.30 časova. Tada će pored već pomenutih, učešće uzeti i institucije iz: Subotice (Školski centar sa domom učenika “Dositej Obradović”), Novog Sada (Radni centar ŠOSO “Milan Petrović” sa domom učenika), Niša (Specijalna škola i dom učenika “Bubanj”) i Kragujevca (Klub malog fudbala “21. Oktobar” – sekcija za osobe sa invaliditetom), kao i zemalja regiona: Hrvatske (Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” Osijek), Bosne i Hercegovine (Udruženje “OAZA”), Bugarske (FAPA – Bulgarian Federation of Adapted Physical Activity) i Severne Makedonije (Sportski savez Makedonije – udruženje osoba sa daunovim sindromom).

Posebnu zahvalnost dugujemo velikom broju volontera iz Visoke Zdravstvene Škole, Akademije strukovnih studija u Beogradu, sa kojom je klub uspostavio poslovno-tehničku saradnju i koja ce u budućnosti biti uključena u aktivnosti naše inkluzivne sekcije.

Vidimo se u subotu 03. juna u SC FSS u Staroj Pazovi.

DA LI ŽELIŠ DA BUDEŠ ČLAN KMF MUNGOSI?

KMF MUNGOSI

cropped-kmf_mungosi_logo

Kontakt

Adresa: Prvomajska, Zemun
E-mail: kontakt@kmfmungosi.rs

Telefoni:
+381 60 600 04 13
+381 60 666 18 67
+381 64 818 00 43

Sva prava zadržava© copyright KMF Mungosi.